15 June 2018

Thriller 3D

Michael Jackson: Το θρυλικό «Thriller» αποκαταστάθηκε σε 3D.


Η τρισδιάστατη έκδοση του σπουδαιότερου μουσικού βίντεο στην ιστορία, του «Thriller» του Michael Jackson, είναι πραγματικότητα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας του 2017, συμπεριλάμβανε στο πρόγραμμά του τον Michael Jackson.

Το αρχαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο, έλαβε χώρα από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 στην «Πόλη των Καναλιών», περιλάμβανε την προβολή του «Thriller» του Michael Jackson σε 3D.

Το αρχικό αποκατεστημένο video clip σε τρισδιάστατη τεχνολογία παρουσιάστηκε μαζί με το ντοκιμαντέρ «Making of Michael Jackson’s Thriller», το οποίο διατέθηκε σε μορφή VHS το 1983 και έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας από το 1990.

Το video clip του «Thriller» κυκλοφόρησε το 1982 και έχει διάρκεια σχεδόν 14 λεπτών, επομένως πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το διάσημο «Thriller» από το ομώνυμο άλμπουμ του Michael Jackson προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη. Το 1983, ο «Βασιλιάς της Pop» επαναπροσδιόρισε την ιδέα των μουσικών βίντεο και έκανε το ντεμπούτο της αξιομνημόνευτης δουλειάς του στο «Avco Theater» του Λος Άντζελες, με τρεις εβδομάδες sold out προβολών.

Το video clip – φιλμ μικρού μήκους σκηνοθέτησε ο John Landis, που συνυπέγραψε και το σενάριο μαζί με τον Michael Jackson. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης δεν υποστηρίζει μόνο την μετατροπή του «Thriller» σε 3D έκδοση, αλλά εμπλέκεται και στο εγχείρημα.

Ο John Branca, εκτελεστής της περιουσίας του Μichael Jackson, δήλωσε: «Ο Michael θα χρησιμοποιούσε 3D στοιχεία στην περιοδεία του «This Is It», οπότε αυτό είναι κάτι που θα είχε κάνει. Θα το αγαπούσε.»


Πηγές: Hit-Channel / GOLEM13 / Youtube

No comments:

Post a Comment