08 June 2018

The Last Days of Michael Jackson

Οι τελευταίες ημέρες του Michael Jackson


«Οι τελευταίες ημέρες του Michael Jackson», ενός θρύλου της μουσικής, έρχονται στη μικρή οθόνη.

Το ABC παρουσιάζει ένα δίωρο τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Michael Jackson, μία εξερεύνηση της ζωής και της κληρονομιάς του «βασιλιά της ποπ», από την περίπλοκη παιδική του ηλικία μέχρι την περιοδεία «This Is It», την οποία δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει.

Πριν από την δέκατη επέτειο του αδόκητου θανάτου του Μichael Jackson, το 2019, το ABC News σκιαγραφεί το προφίλ ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, μέσω συνεντεύξεων με τους ανθρώπους που ήξερε και με αδημοσίευτα βίντεο από συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στους παρουσιαστές του ABC News, Barbara Walters και Diane Sawyer.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης νέες συνεντεύξεις με τον Derek «Cooley» Jackson, ένας από τους χορευτές που δίδαξε στον Michael Jackson πώς να κάνει το περίφημο moonwalk, από τον Navi, τον παγκοσμίου φήμης μίμο του Jackson και από την ταξιδιωτική πράκτορα Lisa Staub, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι του θρύλου της μουσικής την ημέρα που πέθανε.

Η εκπομπή «Οι τελευταίες ημέρες του Michael Jackson» θα προβληθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου στο αμερικανικό ABC.

Ο Michael Jackson εξελίχθηκε από ένα ντροπαλό αγόρι που τραγουδούσε στην οικογενειακή μπάντα των Jackson 5 σε έναν ανεπανάληπτο καλλιτέχνη που αιχμαλώτιζε τα πλήθη με τις απερίγραπτες χορευτικές κινήσεις του και το μοναδικό στιλ του ως showman. Κυκλοφόρησε το εμπορικότερο άλμπουμ όλων των εποχών, έσπασε ρεκόρ και όλα τα φυλετικά εμπόδια καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Με τη φήμη να μεγαλώνει την εποχή του MTV, ο Michael Jackson ήταν ένα είδωλο της εποχής των διασημοτήτων.

Ενώ αγαπήθηκε από τον κόσμο, η ιδιωτική και δημόσια ζωή του Michael Jackson έγινε πολλές φορές θέμα στα μέσα ενημέρωσης.

Λέγεται ότι ζούσε μία απομονωμένη κατάσταση μοναξιάς και περιβαλλόταν μόνο από μάνατζερς, συμβούλους και δικηγόρους. Η επιθυμία του να είναι φυσιολογικός κολλούσε στις συνεχείς αναφορές για τις μεταβολές στη φυσική του εμφάνιση, αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και τις κατηγορίες για κακοποίηση.

Στην πορεία, ο Michael Jackson μετατράπηκε σε έναν υπερήφανο πατέρα τριών παιδιών που λάτρευε. Ενώ ορισμένοι υποστήριζαν ότι ήθελε να ανέβει ξανά στη σκηνή για τα παιδιά του, άλλοι επέμεναν ότι έπρεπε να περιοδεύσει λόγω των τεράστιων οικονομικών προκλήσεων που αντιμετώπιζε, αποτέλεσμα ίσως ανεξέλεγκτων δαπανών και περίπλοκων συναλλαγών.

Στις 5 Μαρτίου 2009, ο Michael Jackson ανακοίνωσε το «This Is It», μια σειρά από 10 αποχαιρετιστήριες συναυλίες, στις οποίος ο κόσμος θα έβλεπε για τελευταία φορά τον άνθρωπο που είχε αγγίξει τις καρδιές των εκατομμυρίων.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν γρήγορα και ο αριθμός των συναυλιών αυξήθηκε σύντομα στις 50. Το άγχος της επανόδου είχε επηρεάσει τον Michael Jackson. Πολλοί από όσους συμμετείχαν στην παραγωγή της περιοδείας, ανησυχούσαν για την υγεία και την ικανότητά του να κάνει τόσες πολλές συναυλίες. Όσο η ημερομηνία έναρξης πλησίαζε, λίγοι γνώριζαν πόσο εθισμένος ήταν στις ουσίες.

Μόλις 18 ημέρες πριν την πρώτη συναυλία, στις 25 Ιουνίου 2009, ο Michael Jackson απεβίωσε από οξεία δηλητηρίαση εξαιτίας της λήψης προποφόλης.


Πηγή: Hit-Channel

No comments:

Post a Comment