14 July 2019

Michael We Are All One 2015


Ο Μάικλ Τζάκσον πήγε πλατεία (2015)


Εκατοντάδες φαν τίμησαν τον «βασιλιά της ποπ» σε εκδήλωση στο Μοναστηράκι για τα έξι χρόνια από το θάνατο του.

Τα ηχεία πάλλονταν στο ρυθμό του Billie Jean και ένας… 36χρονος «Μάικλ Τζάκσον» χόρευε αδιάκοπα με τους χαρακτηριστικούς βηματισμούς του «βασιλιά της ποπ» ξεσηκώνοντας την πλατεία!

Ο πιο επιτυχημένος (εμπορικά) καλλιτέχνης όλων των εποχών «πρωταγωνίστησε» το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία Μοναστηρίου, όπου εκατοντάδες φαν τίμησαν το μουσικό έργο του Μάικλ Τζάκσον σε εκδήλωση για τα έξι χρόνια από τον αναπάντεχο θάνατο του. Αντίστοιχες 10ημερες εκδηλώσεις (μέχρι και σήμερα ) διοργανώθηκαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως στην Ντίσνεϊλαντ , στο Λας Βέγκας και στη Καλιφόρνια, ενώ έγιναν και πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από τη Νέβερλαντ , το πάρκο που ο ίδιος δημιούργησε.

Στο Μοναστηράκι το ρολόι έδειχνε 20.00 όταν άρχιζαν να εμφανίζονται οι πρώτοι θαυμαστές του «βασιλιά της ποπ» φορώντας λευκά T-shirts και μαύρα παντελόνια , περλέ γάντια και σακάκια με μαύρες παγέτες! Νέοι με μακριά σγουρά τσουλούφια που ξεπρόβαλλαν  από τα μαύρα καπελά τους, κορίτσια με κόκκινα τζάκετ και παιδάκια με μικροσκοπικά λουστρίνια κατέκλισαν την πλατεία συμμετέχοντας στη πρώτη τέτοιου είδους εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη χωρά μας από το ελληνικό fan club «Michael Jackson Greek Community».

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι λάτρεις του «MJ» τίμησαν το είδωλο τους, ενώ ακούγονταν δυνατά οι μεγαλύτερες επιτυχίες - από το «Billie Jean”, το «Beat It» και το «Black or White» μέχρι το «Thriller», το «Dangerous» και το «Smooth Criminal» - της δισκογραφίας του. Μια ομάδα νέων φρόντισε να διασκέδαση τον κόσμο με καλοδουλεμένες χορογραφίες και φιγούρες από τις οποίες δεν έλειπε το χαρακτηριστικό… moonwalking! «Οι περισσότεροι από την ομάδα είναι αυτοδίδακτοι» είπε η νεαρή Πηνελόπη δασκάλα χορού.

Το «παρών» έδωσε και ο… τρελαμένος με τον Μάικλ Τζάκσον 36χρονος Παντελής Μπουρίκος (κάνει συχνά εμφανίσεις ως μίμος) μαγνητίζοντας τα βλέμματα. «Τον Μάικλ τον “γνώρισα” στα 12 χρόνια μου και μάλιστα το… μικρόβιο μου το κόλλησε η αδερφή μου. Πλέον νιώθω κι εγώ σαν σταρ από τις αντιδράσεις του κοινού» είπε στη «Espresso» ο Παντελής Μπουρίκος.

Η μουσική εκδήλωση με το σύνθημα «Μάικλ, είμαστε όλοι ένα» προκάλεσε… σκιρτήματα και συγκίνηση στους φαν, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπνέονται από τη μουσική του και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του. Το αφιέρωμα που διοργανώθηκε από το ελληνικό fan club (προσχηματίστηκε το 1991, με τη πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση του «Dangerous» στην Ελλάδα) είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αποτυπώνοντας τη «φιλοσοφία ζωής του τραγουδιστή», όπως τόνισε ο δημιουργός του club Δάνης Γαβριηλίδης. Τα έσοδα δόθηκαν για την ενίσχυση της ένωσης «Μαζί για το Παιδί».





Το τέλος του καλλιτέχνη – φαινόμενο

Στις 25 Ιουνίου 2009 ο 50χρονος Μάικλ Τζάκσον βρέθηκε αναίσθητος στην έπαυλη του στο Λος Άντζελες από τον προσωπικό γιατρό του Κόνραντ Μάρεϊ. Μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου πάρα τις προσπάθειές των γιατρών κατέληξε μια ώρα αργότερα. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ παγκοσμίως και είναι ενδεικτικό ότι το ίντερνετ «κατέρρευσε» για τουλάχιστον μια ώρα. Μέχρι σήμερα πολλοί είμαι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο κόλπο και ότι ο «βασιλιάς της ποπ» είναι ακόμα ζωντανός!

Ο Κόνραντ Μάρεϊ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλακισμένος τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, επειδή χορήγησε στον Μάικλ Τζάκσον ισχυρές δόσεις προποφόλ (αναισθητικό) που ο τραγουδιστής χρησιμοποιούσε σπίτι του ως υπνωτικό. Το 2013 αφέθηκε ελεύθερος, λόγω καλής διαγωγής.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ / Φωτογραφίες: Δημήτρης Γκολφομήτσος



Πηγή: espressonews.gr / Πληκτρολόγηση: Eirini Kypriou

No comments:

Post a Comment