13 May 2018

Moonwalk

Tο πρώτο Moonwalk του Michael Jackson

H χρονιά είναι 1983 και στην Αμερική έχει γίνει ολόκληρη ετοιμασία ενός επετειακού τηλεοπτικού show για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση της δισκογραφικής εταιρείας Motown Records!

To λαμπερό πρόγραμμα βιντεοσκοπήθηκε με ζωντανό κοινό στις 25 Μαρτίου και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC στις 16 Μαϊου του ίδιου έτους. Εννοείται πως το show θα είχε εμφανίσεις όλων των μουσικών αστεριών της δισκογραφικής εταιρείας και στην σκηνή του Pasadena Civic Auditorium ανέβηκαν -μεταξύ άλλων- για να ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους, ο Lionel Richie, o Stevie Wonder, η Diana Ross και οι Jackson 5!

Kάπου προς τα μισά του προγράμματος ανέβηκαν στη σκηνή οι Jackson 5 έχοντας φυσικά στη σύνθεσή τους και τον (τότε) ανερχόμενο αστέρα της pop μουσικής, Μichael Jackson! Μετά από μερικά τραγούδια τα μέλη των Jackson 5 αποχωρούν εκτός από τον Michael που μένει στην σκηνή. Aν και είχε αλλάξει πλέον δισκογραφική και είχε κυκλοφορήσει με την Epic το προσωπικό του album «Τhriller», οι διοργανωτές είχαν κανονίσει ο Jackson να ερμηνεύσει μια από τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής, το τραγούδι «Billie Jean», το οποίο ήταν εκείνες τις μέρες για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα πρώτο στα charts του Billboard Hot 100!

Ο προβολέας ανάβει, ο Jackson παίρνει την ανάλογη πόζα, ξεκινάει να ακούγεται η μουσική του «Billie Jean» και μετά τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία…

Απολαύστε τον Michael Jackson στο πρώτο του Μoonwalk επί σκηνής:


Πηγή: Nerds Motel

No comments:

Post a Comment